Varnost

IZBIRA VARNOSTNIH REŠITEV PEGAZ

Vsaka računalniška oprema ima določene pomanjkljivosti, ki so odprto okno za kripto vdore znotraj računalniškega omrežja ali od zunaj. Naše varnostne rešitve so rezultat 30-letnega preverjanja ponudnikov na svetovnem in evropskem trgu. Sodelujemo samo s partnerji, ki ponujajo visoko kakovostne naprave in tistimi, ki so se izkazali z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno naprave ter servisne podpore, ki jo pričakujemo od partnerja za vsako blagovno znamko.

Varnostne storitve

 • Nadzor in forenzika omrežnega prometa
 • Storitev VPN (virtual privat network) 
 • Storitev oddaljenega nadzora strojne opreme za pogodbene stranke
 • Oddaljena pomoč

Varnostne rešitve

1. Postavitev požarnih zidov 

 • filtriranje in spremljanje pretoka podatkov,
 • pregled prometa za viruse in morebitne vdore med omrežji in internetom ter
 • dodatne nastavitve po meri.

2. Hramba podatkov in virtualizacija 

 • Vaš računalniški sistem samodejno ustvarja  varno hrambo podatkov na vaših ali naših strežnikih (po dogovoru).
 • Redno poteka podvajanje podatkov (ustvarjanje varne kopije).
 • Varovanje podatkov z uporabo virtualizacije predstavlja izjemen prihranek stroška nakupa dodatne strojne opreme za zagotavljanje varnosti. V sedanjem računalniškem sistemu za vas ustvarimo virtualno okolje, v katerega lahko dodatno namestimo različne OS. Rešitev je pri nas nekaj vsakdanjega, vam pa prihrani nepotrebne stroške nakupa dodatne strojne opreme.
 • Varna lokacija za zaščito pred izgubo podatkov.
 • Vse sisteme je treba ustrezno varovati pred izgubo podatkov, za kar poskrbimo temeljito. Vse elektronske podatke preslikamo na varno lokacijo.

Poznate doseg svoje digitalizacije?

Spremljate promet na vašem računalniškem omrežju?

Pogovorimo se

Varnostne naprave

V skoraj 30 letih delovanja na področju integracije računalniških sistemov in njihovega vzdrževanja smo  preizkusili že veliko varnostnih naprav. Naša izbira ponudbe sestoji iz najboljših naprav na trgu in tistih, ki zagotavljajo odlično razmerje med ceno in visoko kakovostjo naprave ter servisa, ki stoji za ponudnikom vsake blagovne znamke pri nas.

Cisco Meraki

Rešitev Meraki omogoča centralizirano upravljanje brezžičnih, stikalnih, varnostnih in drugih naprav iz oblaka, tako da zagotavlja omrežnim skrbnikom preglednost ter upravljanje brez stroškov in komplikacij, povezanih s tradicionalnimi arhitekturami. Velja za enega najbolj uporabniku prijaznih varnostnih programov, kar ga poleg učinkovitosti preprečevanja kripto vdorov še dodatno dviguje nad ostale podobne varnostne naprave.

Cisco systems

Cisco je svetovno priznana blagovna znamka, ki orje ledino razvoja in novosti na področju varnosti internetnih komunikacij znotraj omrežij in zunaj njih. Večino standardov so prvi postavili prav oni. Prednjačijo z nadstandardno podporo najzahtevnejšim strankam.  Po pogodbi se zavežejo, da v 24 urah, ali še manj, zamenjajo pokvarjene komponente in dobavijo rezervne dele. Njihovo delovanje je brezhibno dodelano in temu primerno ovrednoteno z visoko ceno na trgu.

Zyxel

S ponudnikom  Zyxel odlično sodelujemo že 15 let. Blagovna znamka ponuja zelo bogat nabor dodatnih nastavitev na preverjeno kakovostnih varnostnih napravah.  Zagotavljajo  odzivno in hitro podporno službo, ki ohranja ta dolgoletni partnerski odnos na visoki ravni.

Varnostni zidovi Linux

Odprtokodni brezplačni varnostni sistemi. Požarni zid je v osnovi brezplačen, podjetje Pegaz vam po dogovoru omogoči vzpostavitev potrebnih prilagoditev nastavitev za vaše potrebe.

Antivirusna zaščita – ESET Antivirus (NOD32)

Antivirus ESET velja za zanesljivo, zelo razširjeno antivirusno zaščito v Sloveniji. Je v vrhu ponudnikov antivirusnih rešitev v svetu in je več  kot 10 let stalni partner podjetja Pegaz. Preverjena kakovost podpore in delovanja antivirusne zaščite ESET je znana tudi pod imenom NOD32.